fbpx

Marjainen Britakakku

Britakakku on varmasti yksi suosituimmista kesäkakuista eikä ihme, sillä se on näyttävä sekä helppo ja nopea valmistaa. Raikkaat kesäiset marjat, marengin rapeus ja kakkumainen pohja; NAM!

Britakakkua valmistettaessa isompiinkin juhliin säästät aikaa tekemällä pohjan etukäteen, sillä pohja säilyy hyvin pakastettuna ja sulaa nopeasti. Lisäksi pakastettua pohjaa on helpompi käsitelläkin.

Pohja

  • 150 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 3 keltuaista (ota valkuaiset talteen)
  • 1 ½ dl maitoa

Marenki

  • 3 valkuaista
  • 1 ½ dl sokeria

Täyte

  • 6 dl kuohukermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 400 g mansikkarahkaa
  • 500 g mansikoita

Sulata voi ja anna voisulan jäähtyä. Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää keltuaiset, maito ja voisula ja sekoita vatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina vajaan sentin paksuiseksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Mittaa valkuaiset kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä hyvin vatkaten. Levitä marenkivaahto pohjataikinan päälle varovasti levittäen.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa pohja keskeltä kahtia.

Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Sekoita joukkoon mansikkarahka. Leikkaa mansikat siivuiksi. Osan voi jättää kokonaisiksi koristelua varten.

Levitä puolet vaahdosta ja mansikoista pohjan päälle. Nosta päälle toinen pohja ja laita loput täyteainekset samaan tapaan kuin edellä. Kakku kannattaa tarjoilla mahdollisimman pian täytön jälkeen, jotta marenki säilyttää rapeutensa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *