fbpx

Mokkakakku

Mokkaa, vadelmaa ja mehevä suklaakakkupohja. Muuntelin ohjetta tätä kirjoittaessani hieman, sillä pari juttua olisin tehnyt toisin jotta kakusta olisi tullut entistäkin parempi. Mikäli luokittelet itsesi kahvin ystäväksi, suosittelen kokeilemaan! Suklaakakkupohja on Kinuskikissan resepti. Itse tein pohjan 1,5 kertaisena kahteen 20cm kakkuvuokaan, jotta sain siitä hieman korkeamman.

Mehevä suklaakakkupohja

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl perunajauhoja
  • 3 tl leivinjauhetta
  • ¾ tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
  • 150 g voita tai margariinia
  • 3 ½ dl sokeria
  • 3 munaa
  • 3 dl kädenlämpöistä maitoa

Paistolämpötila ja -aika:
175 astetta, keskitasolla 50 – 60 minuuttia

Kostutus:
1 ½ dl kostuketta (maito, vaniljamaito, mehu, virvoitusjuoma)

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (n. 24cm). Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita hitaalla teholla jauhoseos ja kädenlämpöinen maito voi-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen (ensin jauhoja). Kaada taikina vuokaan.

2pkt Vadelmamarmeladia

Käytin omassa kakussani 250g (1pkt) marmeladia, mutta mielestäni olisi voinut laittaa enemmänkin..

Mokkakreemi

  • 250g huoneenlämpöistä voita
  • 1,5dl tomusokeria
  • 1dl vahvaa kahvia

Vatkaa voi vaahdoksi ja lisää loput ainekset. Vatkaa, kunnes seos on silkin sileää.

Kakun kasaaminen

Kakun kasaamisessa kannattaa käyttää apuna samaa kakkuvuokaa, jossa paistoit pohjan. Laita kakkuvuokaan ensin kelmua tai leivinpaperia ennen ensimmäisen pohjan asettamista. Kun kakku on täytetty, voit siirtää sen maustumaan jääkaappiin ja kumota myöhemmin suoraan tarjoilualustalle.

Kostuta pohjat tasaisesti ja lisää reilusti vadelmamarmeladia. Tämän jälkeen lisätään mokkakreemi, joka on helppo pursottaa pursotinpussia apuna käyttäen kerrosten väliin. Näin saat helposti tasaiset kerrokset.

Kuorrutus

  • 5dl kuohukermaa
  • 2tl vaniliinisokeria
  • (tähän sopisi myös 150g tummaa suklaata)

Vatkaa kerma kuohkeaksi ja mausta sokerilla. Asiakkaan toiveesta kuvissa näkyvä kakku piti olla vihertävä, joten jätin suklaan tästä pois, mutta muuten sen lisääminen kuorrutukseen sopii kyseiseen kakkuun paremmin kuin hyvin!

Suklaaganache

  • 0,5dl kuohukermaa
  • 50g tummaa suklaata

Kuumenna kerma kattilassa ja lisää suklaa pieninä palasina kuuman kerman joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Suklaa-ganache kannattaa lusikalla sivellä kakun reunaa pitkin ja varovasti valuttaa alaspäin kakun päältä. Tämän jälkeen tasoita pinta esimerkiksi palettiveitsellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *