fbpx

Kesäinen suklaa-passionjuustokakku

Suklaa ja passionhedelmän yhdistelmä ei petä koskaan; juuri sopiva määrä makeutta ja raikkautta yhdessä paketissa. Näin kesäaikaan kakusta kuin kakusta saa helposti myös näyttävän käyttämällä tuoreita marjoja koristelussa. Tämä kakku sai niin paljon kehuja, että halusin jakaa tämän ehdottomasti myös teille!

Pohja

  • 180g suklaatäytekeksejä
  • 80g voita

Laita leivinpaperista suikaleet irtopohjavuoan (n. 24cm) reunoille tai käytä verkkokaupastammekin saatavaa reunakalvoa. Hienonna keksit, sulata voi ja sekoita keskenään. Kaada seos irtopohjavuoan pohjalle ja painele tasaiseksi. Mikäli tykkäät hieman ohuemmasta pohjasta voit käyttää 150g keksejä ja 50g voita.

Suklaatäyte

  • 4kpl liivatelehteä + 1 rkl kiehuvaa vettä
  • 250g Fazer Tumma leivontasuklaata
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 tl vaniliinisokeria
  • 2 kpl munankeltuaista
  • 2 kpl munanvalkuaista + 3/4 sokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata 200 g suklaata vesihauteessa ja anna jäähtyä. Rouhi loput 50 g suklaata. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan veteen.

Sekoita tuorejuuston joukkoon liivate, sulatettu ja rouhittu suklaa, sokeri, vanilliinisokeri ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Yhdistä molemmat vaahdot tuorejuustoseokseen.

Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.

Passiontäyte

  • 3 liivatelehti
  • 2 valkuaista
  • ½ dl sokeria
  • 2 rkl Valio 3 hedelmän mehua
  • 2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa passiohedelmä

Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset kiiltäväksi vaahdoksi, lisää sokeri hiljalleen vaahdotuksen aikana.
Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Kaada seos rahkan joukkoon ja lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti nostellen.
Kaada mousse jähmettyneen suklaatäytteen päälle.

Kakkua on hyvä jähmettää jääkaapissa vähintään 4h.

Mangokiille

  • 2 purkkia mangososetta (piltti tai muu)
  • 2 liivatetta
  • tilkka vettä tai mehua

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Laita mangosose kulhoon.
Kiehauta vesi- tai mehutilkka kattilassa (itse käytin samaa 3 hedelmän mehua kuin passiontäytteessä) ja sulata puristetut liivatteet veteen.
Kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon koko ajan sekoittaen.
Kaada mangosose kakun päälle varovasti ja laita taas kakku hyytymään.

Koristelussa käytin itsetehtyjä macaroneja, tuoreita marjoja sekä sulasta suklaasta tehtyjä koristeita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *